Δραματοποιημένο Ντοκιμαντέρ που αφηγείται πτυχές του ‘1821’ στις ελληνικές περιοχές με έμφαση στην Καλαμάτα.

Ψηφιακές πολυμεσικές εφαρμογές που αναπλάθουν μνήμες και εικόνες στην πόλη σχετικά με το ‘1821’ με διαδραστικό, εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.

Πολιτισμικά δρώμενα στην πόλη της Καλαμάτας με έμφαση στη διάχυση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και με την προοπτική της συμμετοχής των επισκεπτών της.

Θεσμοθέτηση επωνυμίας «Καλαμάτα 1821». Η πόλη κινείται στους ρυθμούς του ‘21 μέσα από εμπειρίες γεύσης, μουσικής, χορού και παραστατικών τεχνών.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ένα σύγχρονο ταξίδι στο '21

Τον Ιούνιο του 2018 ξεκίνησε ένα ταξίδι διασύνδεσης των ιστορικών, πολιτισμικών και κοινωνικών στοιχείων που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821. Μέσα από δρόμους απελευθέρωσης, ιστορίας και πολιτισμού θα ξανά γνωρίσουμε την περιοχή της Καλαμάτας, των ορεινών και παραθαλάσσιων χωριών της, τους πρωταγωνιστές του αγώνα αλλά και την παράδοση που διατηρείται και αναβιώνει μέχρι και σήμερα.

Οι Δρόμοι Ελευθερίας με εφαλτήριο την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετέφεραν τη φλόγα της επανάστασης με την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας τον Μάρτιο του 1821.

Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από το οποίο έχει επιλεγεί ως το εμβληματικό έργο στον Πολιτισμό από την Ερευνητική Κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Συντονισμός), της εταιρείας VIEWMASTER FILMS A.E. και της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ».

PaPel Logo
Faris Logo

 

«Χρέος έχεις και μπορείς […] να γίνεις ήρωας. Αγάπα τον κίνδυνο. […] Ποιο δρόμο να πάρεις; Τον πιο κακοτράχαλον ανήφορο!»

Απόσπασμα από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη

Επικοινωνήστε μαζί μας για Ερωτήσεις και Πληροφορίες για το Πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας»

Παλαιό Στρατόπεδο Καλαμάτας, 24100
info@kalamata1821.gr
(0030) 2721 0 65130